Jamaah

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011
;
;
MASJID AR-RAHMAH, Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Sdr. Wan Hairul Anuar (Nazir) - 019 335 0466
2- Sdr. Norhisham (Bendahari) - 019 213 1405
3- Affin Islamik Bank (Rawang) - Acc. No. 105430000711

SURAU AL-IKHWAN, Bdr. Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Tn. Hj. Abd. Rahman (Pengerusi) - 019 303 7383
2- Sdr. Yazid Adam (Bendahari) - 013 609 2972
3- Bank Muamalat (Rawang) - Acc. No. 12010000718711

Kuliah Maghrib Bulanan Masjid Ar-Rahmah pimpinan Al-Fadhil Ustaz Awang Mamat (JAKIM) setiap Isnin minggu ke 3 setiap bulan bermula malam ini Isnin 18.10.2010

Selasa, 10 Februari 2009

PRK PARLIMEN BUKIT GANTANG - CALONNYA ADALAH YAB MB DS NIZAR

Tanpa sebarang persediaan minda, kerana fizikal berkampong di HDK dan baru tiba kerumah. Santapan ulung adalah melayar. Layaran pertama 2.30 petang adalah di sudut HarakahDaily. Secara fitrah saya berduka dan digandakan duka dengan mendapat berita perginya Ahli Parlimen Bukit Gantang, Haji Roslan Shaharum disahkan meninggal dunia kira-kira jam 12.00 tengah hari tadi ketika dalam perjalanan ke Hospital Batu Gajah.

Beliau yang tinggal di Changkat Larang, Batu Gajah menghadapi masalah kesihatan sekembalinya daripada luar negara, demikian menurut Pegawai Khas beliau, Shaharudin Ahmad Sani kepada Harakahdaily sebentar tadi. Shaharudin mengendalikan Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Bukit Gantang di Markas PAS Air Kuning, Taiping.

Parlimen Bukit Gantang mempunyai tiga DUN iaitu Changkat Jering, Titi Serong dan Sepetang.

"Dalam lawatan beliau ke Taiwan sebelum ini, beliau pernah dimasukkan ke hospital Taiwan atas masalah gula yang tinggi.

Saya ingat saya yang sentiasa berulang alik ke H akan pergi dulu menemuiNya. Kesempatan disini saya Ibn Abdullah Awab, Isteri dan anak-anak menyampaikan salam takziah dan simpati sesungguhnya kepangkuan isteri dan anak-anak Allahyarham dan keluarga menghadapi ujian dari 'allah ini. Sama-sama kita membaca Al Fatehan untuk aruah mudah-mudahan roh beliau diletak dan ditempatkan 'Allah bersama-sama dengan roh para Nabi Rasul dan Ambiak.

Ketentuan Allah Mengajar Kita Menghadapi UMNO-BN dan Istana.

Minda dan fizikal saya terbatas sekarang, cukuplah sekadar saya mengeluarkan pandangan yang besar dengan seiklas-iklasnya dan saya merayu kepada PAS Pusat dan PAS Perak, apalah kiranya cadangan dari insan yang uzur ini diambil perhatian. Iaitu calun yang paling utama, calun yang paling layak mewakii PAS di Parlimen Bukit Gantang adalah YAB Datuk Seri Nizar Jamaluddin MB PR Perak.

Kita uji emas, kita sepuh emas, kita canai intan dan berlian di PRK Bukit Gantang dengan meletakkan Wira kita iaitu YAB Datuk Seri Nizar Jamaluddin. Kepada seluruh pimpinan PR dari PAS, DAP dan PRK medan rakyat dan medan kepercayaan inilah kita leburkan UMNO-BN dan panji-panji kuning yang berjalor biru itu dikembaliakn kewarna asalnya kuning.

13 SAFFAR 1430 / 9 FEBRUARI 2009 JAM 3.01PTG.

http://tintaibnabdullahawab.blogspot.com/2009/02/bukit-gantang-kita-jadikan-bukit.html

Dinukilkan oleh:
Ibn Abdullah Awab:
http://tintaibnabdullahawab.blogspot.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan