Jamaah

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011
;
;
MASJID AR-RAHMAH, Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Sdr. Wan Hairul Anuar (Nazir) - 019 335 0466
2- Sdr. Norhisham (Bendahari) - 019 213 1405
3- Affin Islamik Bank (Rawang) - Acc. No. 105430000711

SURAU AL-IKHWAN, Bdr. Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Tn. Hj. Abd. Rahman (Pengerusi) - 019 303 7383
2- Sdr. Yazid Adam (Bendahari) - 013 609 2972
3- Bank Muamalat (Rawang) - Acc. No. 12010000718711

Kuliah Maghrib Bulanan Masjid Ar-Rahmah pimpinan Al-Fadhil Ustaz Awang Mamat (JAKIM) setiap Isnin minggu ke 3 setiap bulan bermula malam ini Isnin 18.10.2010

Jumaat, 13 November 2009

Al-Quran buatan AMERIKA

Email : kahar jalil

Jangan abaikan ini, sebarkan ke semua muslim

UNTUK PERINGATAN BERSAMA..

surah al-baqarah
[120] Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam) itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu.

WASPADA !!!
Al-Qur'an Palsu buatan Amerika

Al-Quran baru buatan amerika, berbahaya dan sedang didistribusikan di kuwait , berjudul "The True Furqan" isinya bertentangan sekali. Dibuat oleh 2 perusahaan percetakan; 'Omega 2001' dan 'Wine Press'. Judul lain buku ini 'The 21st Century Quran'! berisi lebih dari 366 halaman baik bahasa Arab dan Inggris, sekarang kabarnya didistribusikan kepada anak2/generasi muda di Kuwait di sekolah2 berbahasa Inggris di sana . Bukunya sendiri memuat 77 surah, termasuk Alfatihah, Al-Jana and Al-Injil. Semuanya dimulai dengan sebuah versi panjang gabungan kepercayaan Kristen tentang tiga tuhan. Dan banyak sekali bertentangan dengan berbagai kepercayaan dalam Islam, seperti mempunyai lebih satu istri dianggap perbuatan Zina, penceraian itu dilarang, dikatakan juga bahwa Jihad adalah HARAM. Buku yang sangat menyesatkan.

Jadi tolong sampaikan kepada semua muslim sedapat kita tentang pemberitaan ini semoga Allah melindungi kita semua dari orang2 Kafir yang jahat, mendustakan Agama Allah SWT.

Contoh: Cover


The Blessing - Al Basmalah

The Opening - Al Fateha

Mudah2an Allah s.w.t. melaknat orang/kelompok yang mencuba menghancurkan Islam. Amin......


Dicatat oleh DRS. KHALIL IDHAM LIM di 11:00 AM
6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pendedahan yang sangat berguna, terma kasih dan tahniah.
Satu hal yang perlu diambil perhatian tentang orang islam sekarang ada yang tak kenal al-quran, tak tahu baca pun ramai, yang tak tahu baca secara bertajwid dengan betul sangat ramai, kalau orang UMNO tak pa lah, memang dia orang tak nak ikut al-quran, ni orang PAS, yang sedihnya pemimpin2, nak tahu dengarlah fatihahnya, ramai sangat yang baca mad lazim tak cukup 6 harakat, tu tak kira sifat dan makhraj hurufnya lagi,yang sedihnya kelulusan Mesir, Jordan,Syria dll ada yang PhD pulak tu(kalau bahasa arab, tafsir, sirah dll memang hebatlah, tak nafi tu-alhamdulillah), pi belajar lah ngaji( ilmu ngaji lain ilmu tafsir lain ), tak usah malu dan tak rugi pun.Satu huruf al-quran kalau baca betui dapat 10 pahala, kalau salah baca quran kutuk kita di akhirat tauuu, tak kira ustaz ke tak ustaz
11/12/2009 7:52 PM
Tanpa Nama berkata...

Carita lame tapi terima kasih kerana peringatan.

Hanya yg betul-berul kosong (zero) tentang alQuran akan terpedaya. Mana tak nye, bismillah dah lain, alfatihah dah lain.

Insya ALLAH, belum murtad lagi umat Islam kerana Quran-baru ini. Yg sy risaukan adelah terjemahan dan tafsiran yg terpesong.

Nani Cheras

Tiada ulasan:

Catat Ulasan