Jamaah

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011
;
;
MASJID AR-RAHMAH, Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Sdr. Wan Hairul Anuar (Nazir) - 019 335 0466
2- Sdr. Norhisham (Bendahari) - 019 213 1405
3- Affin Islamik Bank (Rawang) - Acc. No. 105430000711

SURAU AL-IKHWAN, Bdr. Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Tn. Hj. Abd. Rahman (Pengerusi) - 019 303 7383
2- Sdr. Yazid Adam (Bendahari) - 013 609 2972
3- Bank Muamalat (Rawang) - Acc. No. 12010000718711

Kuliah Maghrib Bulanan Masjid Ar-Rahmah pimpinan Al-Fadhil Ustaz Awang Mamat (JAKIM) setiap Isnin minggu ke 3 setiap bulan bermula malam ini Isnin 18.10.2010

Rabu, 31 Mac 2010

Hulu Selangor Kini Medan Terbuka

Oleh Ahmad Zawawi

Semoga dicucuri rahmat keatas roh Allahyarham Datuk Zainal Abidin Ahmad. Sudah menjadi adat kehidupan - yang pergi akan berganti dan yang kosong akan segera diisi. Siang-siang lagi Suruhanjaya Pilihanraya sudah bersedia untuk bermesyuarat bagi memutuskan tarikh Pilihanraya Kecil kawasan Parlimen Hulu Selangor.

Diatas kertas Barisan Nasional berpeluang merampas kembali Kerusi ini yang disifatkan sebagai kubu kuat mereka. Dalam apa perkiraanpun faktor yang menentukan menang atau kalah ialah Calun. Memandangkan sekitar 55% adalah pengundi Melayu BN hanya ada 50 – 50 peluang sahaja jika dikekalkan juga calun dari MIC.


Bagi PKR pula mereka perlu bekerja keras menyakinkan pengundi yang Parti ini masih relevan diNegeri Selangor. Kepercayaan rakyat terhadap Kerajaan Pakatan Rakyat perlu menjadi testimoni penting. Jika episod keluar parti masih tidak dapat dibendung dan ciri-ciri menjaga kepentingan sendiri terus berleluasa pengundi setiapun boleh menukar arah.

Setelah meneliti perkembangan diatas peluang Calun Bebas memenangi Kerusi ini juga dilihat amat baik. Jika hendak dikatakan Calun Bebas tidak mampu melakukan apa-apa sebab tidak berParti kita lihat saja apa yang sedang berlaku diParlimen. Hari ini Wakil- Wakil Rakyat Bebas menyampaikan ucapan yang begitu lantang dan sentiasa sahaja mendapat sokongan moral dari para Backbenchers. Sedikit sebanyak masyarakat kita sudah mula percaya kepada kebolehan Wakil Rakyat Bebas.

Suasana semasa menunjukkan siapa yang dapat menyakinkan pengundi tentang kebolehannya membela nasih rakyat akan tetap berjaya tidak kiralah calun itu Wakil Parti atau Wakil Bebas.http://ahmadzawawi.wordpress.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan