Jamaah

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011
;
;
MASJID AR-RAHMAH, Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Sdr. Wan Hairul Anuar (Nazir) - 019 335 0466
2- Sdr. Norhisham (Bendahari) - 019 213 1405
3- Affin Islamik Bank (Rawang) - Acc. No. 105430000711

SURAU AL-IKHWAN, Bdr. Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Tn. Hj. Abd. Rahman (Pengerusi) - 019 303 7383
2- Sdr. Yazid Adam (Bendahari) - 013 609 2972
3- Bank Muamalat (Rawang) - Acc. No. 12010000718711

Kuliah Maghrib Bulanan Masjid Ar-Rahmah pimpinan Al-Fadhil Ustaz Awang Mamat (JAKIM) setiap Isnin minggu ke 3 setiap bulan bermula malam ini Isnin 18.10.2010

Khamis, 7 Mei 2009

Jangan pakai baju hitam Khamis, kata KPN

Sumber agenda daily

Para penyokong parti politik diingatkan supaya tidak menimbulkan suasana tegang dengan berkumpul beramai-ramai serta memakai baju berwarna hitam ketika berlangsungnya persidangan Dewan Undangan Negeri Perak Khamis.

Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan menasihatkan mereka supaya tidak melayan saranan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) supaya memakai baju hitam dan berhimpun sebagai tanda membantah persidangan itu yang dianggap oleh NGO itu sebagai tidak mengikut perlembagaan.

"Polis tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan termasuk menahan mereka yang berhimpun atau menghalang anggota dewan bagi menggagalkan persidangan tersebut.

"Kami akan memastikan tiada sesiapa pun boleh membuat kacau dengan menggagalkan sesuatu yang telah diluluskan oleh undang-undang," katanya kepada pemberita selepas pelancaran Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan di Kuala Lumpur.

Beliau menasihati orang ramai supaya berhati-hati dengan tindak tanduk individu tertentu yang menyebarkan hasutan itu melalui Internet dan SMS bagi tujuan mencetuskan kekecohan dan menghasut mereka supaya membenci kerajaan.

Semalam, seorang aktivis Bersih ditahan kerana menyiarkan kenyataan yang dianggap berbaur hasutan dalam laman blognya.

"Tugas kami adalah untuk menjaga keamanan, justeru kita tidak mahu ada pihak yang cuba menimbulkan sesuatu masalah yang boleh menggugat keamanan.

"Perbuatan aktivis terbabit jelas menunjukkan dia sengaja menghasut orang ramai untuk terlibat dalam perhimpunan haram dan menghalang sidang dijalankan," katanya.

Musa berkata cadangan untuk melarang motosikal masuk ke kawasan pusat bandar pada masa tertentu sebagai langkah mencegah peningkatan kadar jenayah masih dikaji.

Katanya polis telah mengadakan perbincangan dengan Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Ahmad Fuad Ismail berhubung cadangan berkenaan.

"Keputusannya akan kami dedahkan kelak...tunggu sahaja keputusannya nanti," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan