Jamaah

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011
;
;
MASJID AR-RAHMAH, Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Sdr. Wan Hairul Anuar (Nazir) - 019 335 0466
2- Sdr. Norhisham (Bendahari) - 019 213 1405
3- Affin Islamik Bank (Rawang) - Acc. No. 105430000711

SURAU AL-IKHWAN, Bdr. Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Tn. Hj. Abd. Rahman (Pengerusi) - 019 303 7383
2- Sdr. Yazid Adam (Bendahari) - 013 609 2972
3- Bank Muamalat (Rawang) - Acc. No. 12010000718711

Kuliah Maghrib Bulanan Masjid Ar-Rahmah pimpinan Al-Fadhil Ustaz Awang Mamat (JAKIM) setiap Isnin minggu ke 3 setiap bulan bermula malam ini Isnin 18.10.2010

Isnin, 29 Jun 2009

SI JAHIL MINTA ULAMAK BERTAUBAT


TERBACA aku di dalam berita tadi yang melaporkan kenyataan TPM Mahyudin Yasin yang minta MB Kelantan Tuan Guru Hj Nik Aziz `minta maaf'' dengan Tuhan. Maksudnya tu dia minta Tuan Guru bertaubatlah tu di atas beberapa kenyataan Tuan Guru sebelum ini. Tuan Guru yang juga Mursyidul Am Pas sebelum ini banyak mengeluarkan kenyataan tentang kesesatan Umno dan ini menyebabkan beberapa pemimpin Umno `terluka' termasuk `kaki jilat' kaki Umno pun melebih-lebih pulak terasa macam Harussani tu.

Sebagai pemimpin nombor dua dalam parti, adalah menjadi kewajipan kepada Mahyudin untuk membela Umno kerana jika tidak, siapa lagi nak membela parti reput itu? Sekali lagi saya ulangi betapa Umno berani setakat itu sahaja sedangkan cabaran untuk berdebat yang dikeluarkan oleh Tuan Guru Nik Aziz terhadap Najib sampai sekarang tidak berjawab. Tidak cukup dengan Mahyudin, MB Perak yang tidak diiktiraf majoriti ranyat Perak itu pun tidak malu bersuara dengan memohon agar rakyat tidak memperlecehkan Mufti kesayangannya Harussani kerana Harussani bukan orang politik. Tengok, betapa jelas Umno membezakan politik dan agama.

Jika benar Umno ingin mengasingkan agama dengan politik, mengapa pulak dibiarkan Harussani merepek tidak tentu hala tentang isu yang sepatutnya ditangani oleh orang-orang politik? Kalau sudah rasa beliau tu benar, tawarkan saja diri untuk mewakili Umno untuk berdebat dengan Tuan Guru Nik Aziz. Berani ? Tidak usah haraplah sesiapa pun di dalam Umno yang berani berdebat dengan Tuan Guru Nik Aziz kerana Umno sejak dahulu tidak pernah mempamirkan keberanian secara terbuka. Kalau `debat olok-olok' tu adalah Umno buat, itu pun Umno tewas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan