Jamaah

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011

Tempat ke2 Masjid terbaik Daerah Hulu Selangor 2011
;
;
MASJID AR-RAHMAH, Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Sdr. Wan Hairul Anuar (Nazir) - 019 335 0466
2- Sdr. Norhisham (Bendahari) - 019 213 1405
3- Affin Islamik Bank (Rawang) - Acc. No. 105430000711

SURAU AL-IKHWAN, Bdr. Sg. Buaya
Sangat memerlukan dana bagi menampung pengajian , maintanence dan pembangunan demi kelangsungan agenda pengislahan dan dakwah kami :
Disalur terus :
1- Tn. Hj. Abd. Rahman (Pengerusi) - 019 303 7383
2- Sdr. Yazid Adam (Bendahari) - 013 609 2972
3- Bank Muamalat (Rawang) - Acc. No. 12010000718711

Kuliah Maghrib Bulanan Masjid Ar-Rahmah pimpinan Al-Fadhil Ustaz Awang Mamat (JAKIM) setiap Isnin minggu ke 3 setiap bulan bermula malam ini Isnin 18.10.2010

Sabtu, 2 Mei 2009

Sekat Media Tindakan Tidak Bertamadun


Speaker DUN Perak-Sivakumar - Arahan menyekat wartawan dari membuat liputan sidang DUN Perak pada Khamis depan adalah bersifat 'draconian' dan tidak bertamadun.

Persidangan ini adalah yang pertama kali selepas UMNO BN merompak kuasa dari Pakatan Rakyat pada Februari lepas. Berkemungkinan besar campur tangan SU Kerajaan Negeri yang telah mengeluarkan arahan tersebut. Hakikat yang perlu diketahui umum, perjalanan persidangan DUN adalah terletak dibawah kuasa Speaker.


SU Kerajaan Negeri tiada hak dan kuasa langsung untuk berbuat demikian. Beliau tidak berunding dengan Speaker berkaitan dengan hal ini dan beliau membuat keputusan dengan sewenang-wenanya. Adalah menjadi satu kepelikan apabila kuasa Speaker di pinggirkan sama sekali oleh UMNO BN sedangkan jawatan Speaker Sivakumar masih sah di sisi perlembagaan.

Sebenarnya media bukannya hadir untuk menimbulkan kekecohan dalan DUN. Mereka hanya menjalankan tugas untuk membuat liputan mengenai persidangan tersebut bagi disampaikan kepada rakyat. Rakyat tidak boleh diperdayakan dan diperbodohkan dengan berita berat sebelah oleh media pengampu dan pembodek UMNO BN sahaja.

Difahamkan hanya media UMNO BN sahaja yang dibenarkan untuk membuat liputan persidangan penting DUN Perak pada Khamis depan. Tindakan tersebut bagi mengelak maklumat yang tepat dan benar bocor kepada rakyat jelata. Inilah kaedah yang digunapakai oleh UMNO BN sekian lama bagi menipu dan membohongi rakyat. Tindakan ini hanya menambah luka yang sedia parah yang di cetuskan oleh UMNO BN di negeri Perak. Ternyata pencabulan demi pencabulan pasti akan berlaku lagi pada masa akan datang demi survival politik singkat UMNO BN.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan